Kinderraad Groep 6,7,8 

Zou jij wel eens de collega willen zijn van de burgemeester van Culemborg? En dan niet over twintig jaar, maar NU? Geef je dan nu op voor de kinderraad! Uit de kinderen die mee doen aan deze lessenserie wordt namelijk de nieuwe kinderburgemeester van Culemborg gekozen.

Kinderraad en kinderburgemeester
2x per jaar kunnen kinderen in Culemborg (de ene keer uit wijk oost, de andere keer uit wijk west) meedoen aan het programma Kinderraad van de Brede School Culemborg. Dit programma bestaat uit 7 lessen over het besturen van de stad Culemborg. De kinderen die meedoen aan dit programma kunnen daarna lid worden van de Kinderraad Culemborg. Tijdens de lessen kiezen de kinderen een kinderburgemeester en drie kinderwethouders. De kinderburgemeester en wethouders blijven een half jaar actief. De kinderburgemeester geeft het stokje dan over aan zijn of haar opvolger. De kinderwethouders worden opnieuw gekozen of herkozen. Kinderen in de Kinderraad zitten op een basisschool in Culemborg en mogen lid blijven tot ze groep 8 verlaten.

Aanmelding
Via school krijgen alle kinderen in Culemborg een aanmeldingsformulier van de activiteiten van de Brede School Culemborg. Via dit formulier kunnen kinderen zich aanmelden voor het programma Kinderraad. Het kan ook via de website www.bsculemborg.nl.

Wie is de huidige kinderburgemeester?
Wsal Edris is op dit moment kinderburgemeester van Culemborg. Hiervoor waren Jedidja Jansen, Dinthe Meijer, Noor El Ouasdad, Ouiam El Ouasdad, Sheena Doekhi, Bobbie Smeets, Camille Stinkens, Ruben van Doorn, Loet Aardema en Santiago Saija kinderburgemeester.

Kindercollege

  • Kinderburgemeester Wsal Edris

  • Kinderwethouder Sijn Hofhuis

  • Kinderwethouder Tessa Walhout

  • Kinderwethouder Marijn Ketelaar

De Kinderraad
Fleur, Indra Blom, Chayma el Bouchhati, Joey Hooi, Hannah Stekelenburg, Renske Batten, Inessa van den Akker, Fenna Wieman, Lucas Starink, Philip Vasic, Kensi de Lange, Khadidja Barzizaoua.