Kinderraad Groep 6,7,8 

Zou jij wel eens de collega willen zijn van de burgemeester van Culemborg? En dan niet over twintig jaar, maar NU? Geef je dan nu op voor de kinderraad! Uit de kinderen die mee doen aan deze lessenserie wordt namelijk de nieuwe kinderburgemeester van Culemborg gekozen.

Kinderburgemeester ben je voor een half jaar en in die tijd heb je allerlei taken: van het ontvangen van Sinterklaas tot aanwezig zijn bij Dodenherdenking; de kinderburgemeester is, samen met de burgemeester, belangrijk bij dit soort gebeurtenissen. Tijdens de lessenserie van 7 lessen leer je van alles over de gemeente Culemborg: over wijkvoorstellen, het stadhuis, buurtpanels, de gemeenteraad, raadsvergaderingen én natuurlijk hoe je kinderburgemeester moet zijn. Ook maak je kennis met de burgemeester en zijn wethouders. Tijdens de een-na-laatste les zijn er verkiezingen: één van de kinderen die mee doen zal de nieuwe kinderburgemeester worden en dit een half jaar blijven. Dit kind zal tijdens de laatste les door de burgemeester zelf benoemd worden tot kinderburgemeester.

Dinthe Meijer is nu de kinderburgemeester. Kijk hier voor het filmpje van haar installatie. De kinderraad bestaat verder uit:

Kensi de Lange (kinderwethouder Sport & Milieu), Joey Hooi (kinderwethouder Natuur & Sport), Israa Hachriu (Kinderwethouder Jeugd & Sport), Oskar Marcinkowski (Kinderraadslid Klimaat & Milieu), Elisa Kool (Kinderraadslid Sport & Dieren), Teun Severins (Kinderraadslid Milieu & Respect), Fleur Bergsma (Kinderraadslid Respect & Dieren), Evi Kievit (Kinderraadslid Jeugd & Respect), Maarten de Jager (Kinderraadslid Sport & Verkeer), Ivar Leeuwerke (Kinderraadslid Kunst & Natuur), Elin van der Hulst (Kinderraadslid Onderwijs & Dieren).